L’espàrrec

Fantàstic vegetal aquest espàrrec que podem trobar per les contrades del Garraf, de la mateixa manera que es poden trobar pels boscos de la mediterrània.
Alguns dels records més vius que em queden de la meva infància són de quan sortia amb els meus pares i avis a passejar per la muntanya… això sempre suposava tornar cap a casa amb algun manat o grapat d’alguna cosa que trobàvem pel camp. Els manats que més recordo són els de farigola, i sobretot, els d’espàrrecs; d’aquí em ve la gran afecció que tinc a la truita d’espàrrecs amb alls tendres… GENIAL!! En canvi, no em va dónar per afeccionar-me a les famoses sopetes de farigola amb pa que encara gaudeixen els meus avis tots els hiverns.
És important que el tinguem en compte a l’hora de fer sortides a la muntanya amb la canalla, ja que l’espàrrec no és present en tots els països dels que provenen alguns dels nostres alumnes.
Ensenyar les seves propietats i maneres de cuinar-los resulta la manera més efectiva de poder transmetre la nostra cultura culinària als nostres descendents. Plats elaborats amb espàrrecs formen part de la cultura catalana des de fa segles i els seus beneficis són ben sabuts per tots nosaltres, sobretot per seu gran poder diürètic.
Val la pena entretindre’s uns minuts amb les punxenques esparragueres i els seus espàrrecs

.

Enric Canalda i Plà

Aquesta entrada ha esta publicada en Sin categoría. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s